Weetjes

Lamellensysteem in combinatie met een zoutelektrolysebad
De foto’s op onderstaande collage geven een goed beeld van wat bijvoorbeeld een verkeerde instelling aan het zoutelektrolysesysteem doet met uw zwembadonderdelen. Ons advies is dan ook om geen zoutelektrolysesysteem te gebruiken maar louter te werken met chloor- en ph-dosering (al dan niet automatisch).
Mocht u toch tot aanschaf van een zoutelektrolysesysteem over willen gaan of u heeft al een dergelijk systeem maar wilt toch een lamellenafdekking dan moet u als optie de kunsstof as i.p.v. de RVS as aanschaffen. Deze heeft een meerprijs van 500 tot 1000 euro (afhankelijk van de breedte van het bad, dus de lengte van de as).N.B. De inbouwdelen zijn dan nog steeds van RVS en dus gevoelig voor roest.
 
Lamellen onbeschermd of zonder circulatie op uw bad
U dient er ten aller tijden voor te zorgen dat de zwembadlamellen contact maken met het zwembadwater. Bij transparante of solar lamellen is het zelfs verplicht om uw zuiveringsinstallatie (meestal een zandfilter in combinatie met een centrifugaalpomp) te laten draaien. Houdt u dit niet in de gaten dan heeft u kans op verbranding van de zwembadlamellen. Bij verbranding moet u niet verwachten dat de lamellen in brand zullen vliegen, maar wel dat ze krom zullen trekken en daardoor onbruikbaar zijn geworden voor op- en afrollen.
Dit is dan ook de reden waarom opbouwsystemen altijd van een kap moeten zijn voorzien. Deze kunt u bij ons bijbestellen, maar ook veel mensen maken zelf een kap van bijvoorbeeld hout.Hieronder een kleine collage van de mogelijke gevolgen.