Solar lamellen

Met een solar lamellen afdekking geeft u uw zwembad nog een extra luxe tintje want het ziet er gewoon schitterend uit! Maar het ziet er natuurlijk ook niet alleen mooi uit want het is tevens een hartstikke veilige en slimme manier om het zwembad af te dekken.

Innovaties

Ten aanzien van lamellen zijn er de laatste jaren veel innovaties geweest. Vroeger had je enkel de klassieke PVC gekleurde lamellen, wat trouwens ook echt een mooie manier is om een zwembad af te dekken. Tegenwoordig zijn er echter ook nog betere lamellen verkrijgbaar zoals de PVC solar lamellen. Het mooie van dit type lamellen is dat ze erg duurzaam zijn en ervoor zorgen dat het elektrisch verwarmen van het zwembad haast niet meer nodig is. Dit type lamellen maakt namelijk optimaal gebruik van zonnewarmte. De solar lamellen hebben een transparante bovenlaag en deze zorgt ervoor dat de zonnestralen en dus de warmte snel door de lamellen heen komt. De zwarte onderlaag van solar lamellen is dan weer zo gemaakt dat het juist warmte vasthoudt. Op deze manier wordt dus de zonnewarmte door de zwembad solar lamellen vastgehouden waardoor het water lekker warm blijft.

Warmte wordt langer vastgehouden

Doordat de warmte zo goed wordt vastgehouden kunt u langer genieten van het water in het zwembad want ook al is het buiten niet meer zo warm, het water in het zwembad blijft dat wel! Dit betekent dus dat u in het voorjaar en het vroege najaar ook nog lekker kunt zwemmen. Daarnaast zijn deze solar PVC lamellen gemaakt van slagvast materiaal waardoor ze prima tegen een stootje kunnen. Solarlamellen is ook echt een duurzame oplossing voor de afdekking van het zwembad. Doordat u minder gebruik hoeft te maken van het elektrisch verwarmen van het zwembad bespaart u energie en bent u dus milieubewust bezig. Een ander voordeel is natuurlijk dat u geld bespaart op de energiekosten waardoor u op de lange termijn goedkoper uit bent als u voor de zwembad solar lamellen kiest.

Solar lamellen polycarbonaat

Wilt u nu zolang mogelijk genieten van de lamellen kies dan voor de solar lamellen polycarbonaat! Polycarbonaat is een prachtig materiaal voor het gebruik van lamellen. Het heeft meerdere voordelen ten opzichte van het materiaal van klassieke PVC lamellen. Ten eerste is het materiaal een stuk steviger hierdoor heeft u de zekerheid dat de zwembad solar lamellen niet worden beschadigd bij een stevige hagelbui. Daarnaast zorgt deze stevigheid van het polycarbonaat materiaal natuurlijk ook voor een langere levensduur van de solarlamellen zwembad. De erg hoge temperatuurbestendigheid is tevens een mooie eigenschap van solar lamellen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de lamellen niet zullen vervormen door de hitte. Deze eigenschap van dit type lamellen zorgt er natuurlijk ook voor dat de levensduur weer aanzienlijk verlengd wordt.

Transparantie

Als u nu lamellen wilt voor uw zwembad bij uw vakantiehuis in bijvoorbeeld Spanje of Italië dan is het echt wel raadzaam om voor de polycarbonaat lamellen te kiezen. Daarnaast zorgt dit type lamellen voor een nog hogere transparantie. De transparantie van dit type lamellen is namelijk te vergelijk met die van een autoruit. Met de solar polycarbonaat lamellen bent u dus nog milieubewuster bezig en bespaart u dus nog meer energie en dus geld.

Knipsel

Knipsel2